torstai 18. helmikuuta 2016

Kappa

Mun syyskuun lopulla aloitettu ikuisuusprojekti Veera Välimäen Kappa valmistui (viimein vai jo...) helmikuun alussa. Alkuinnostuksessa pääsin toisen värin puoleen väliin, mutta sitten pelkän oikean neulominen alkoi kyllästyttää ja työ jäi moneksi kuukaudeksi odottelemaan. Helmikuun alussa iski uusi into jatkaa ja yhtäkkiä yllätyin itsekin, että Kappa valmistui.


Langat ylhäältä alaspäin lueteltuna: Teetee Elegant 124 vaaleanharmaa (500m/50g), Debbie Bliss Rialto Lace 44004 Charcoal (400m/50g), Rowan Fine Lace 927 Era (400m/50g) ja Austermann Merino Lace 15 tummanharmaa (700m/50g), yhteensä n.200g eli 2000m
Puikot: 3.0mmMittaa tälle kertyi kaikkiaan n. 170cm eli vähän vähemmän kuin ohjeen mukaisesti tehtynä, mutta pitkältä tämä tuntuu silti. Onhan se pari senttiä muakin pidempi :) Valitsin tätä varten neljä eriväristä ja erimerkkistä pitsivahvuista lankaa. Kolme löytyi kaapista, mutta tuon yläreunan vaaleanharmaan ostin, sillä kaapissa ei tuntunut olevan sopivaa. 


Kaikkia lankoja on tähän neulottuna 50g eli ohjeesta välittämättä vaihdoin väriä vasta kun kerä loppui. Kolmen ylimmän langan vahvuus oli 400-500m/50g mutta tuo alimmaksi valitsemani tummanharmaa lanka oli aikalailla ohuempaa. Päätinkin neuloa sen kaksinkertaisena, sillä kaksinkertaisenakin metrejä riittäisi 350. Näin ollen alimmasta raidasta tuli hiukan matala verrattuna muihin kun työ vielä levenikin koko ajan. Mutta en anna sen häiritä, sillä parempi se varmasti oli neuloa kaksinkertaisena kuin yksinkertaisena ja kaikkein parasta on se, että lanka löytyi omasta kaapista. Metreinä kaapista katosikin aikamoinen määrä lankaa tähän, mutta grammoina säälittävän vähän :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...