sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Anelmaiset

Netti ja facebook on jo jonkin aikaa tulvinut Anelmaisia ja pakkohan munkin oli sellaiset viimein päästä neulomaan. Seiskaveikkaa on kaappi pullollaan, joten sieltä löytyi aika nopeasti mieluisa väripaletti näitä varten. Anelmaisiin kuuluu yksi raitalanka, joka kaapista valikoitui ensimmäisenä. Novitan muutaman vuoden vanha vihreän violetti raitalanka on etsinyt sopivaa kohdetta jo pitkään ja viimein sille löytyi täydellinen paikka.Ohje: Anelmaiset by Anelma Kervinen ja Novitan Sukkalehti 2015
Lanka: Novita 7 Veljestä väreissä 48 Keski Harmaa,  11 Valkoinen, 721 Vaalea Liila, 563 Syklaami ja 757 Kirkas Violetti sekä Novita 7 Veljestä Raita värissä 893, yhteensä 208g
Puikot: 2.5mmKirjoneuletta on tullut neulettua sen verran vähän, että aina pitää palauttaa mieleen, mikä se paras tapa lankojen pitoon sormella taas olikaan. Näissä sukissa ei sentään tarvinnut miettiä lankojen kuljettamista ja sitomista. Lankojen pitoa ja sitomista varten kaivan aina esiin Outolintu linnassa -blogista tämän ohjeen, joka on musta erittäin hyvä ja toimiva tapa kirjoneulontaan.Näissä sukissa parasta on nuo erilaiset kirjoneulekuviot, jotka on paitsi näyttäviä myös superhelppoja tehdä. Paljon yksinkertaisempia, miltä näyttävät. Mielenkiintoisin on ehkä tuo nilkan kohdalla oleva kukkaraita, mutta siihenkin löytyy esimerkiksi Novitan sukkalehdestä hyvät vaihekuvat. Kaikista noista kirjoneulepinnoista ihastuin ehkä eniten tuohon alapuolella olevassa lähikuvassa olevaan valkoisen rajaamaan malliin. Että sitä voikin silmukoita nostamalla saada helpolla kaunista pintaa aikaan ja tuo raitalanka tuo malliin tosi kivan lisän.
Muuten olen tosi tyytyväinen näihin sukkiin, mutta hiukan harmittaa, että sukista tuli nilkan kohdalta aika tiukat. Syy siihen taitaa olla eniten tuossa viistosti väriä vaihtavassa kirjoneulemallissa ja siinä, että käytin 2.5mm puikkoja. Joudun käyttämään seiskaveikalla aika ohuita puikkoja, jotta sukista ei tulisi mun käsialalla liian lörpöt. Nytkin sukat on muualta oikein passelit.


Sukkien teräosasta olisi tullut mulle hiukan liian lyhyet, joten lisäilin tuon oman suosikkimallini vielä tuon siksakin jälkeen tuonne kärkeen. Lisäksi tein kärkeen kiilakavennuksen.

Anelmaisiin kuuluisi tietysti vielä useita virkattuja kukkasia ja pitsinauha tuonne resorin reikäriviin. Alunperin myös minä suunnittelin ne tekeväni, mutta päätin kuitenkin toisin. Nämä tuntuu jo vallan ihanilta näinkin :) Kukat ja pitsit voi lisätä sitten koska tahansa, jos alkaa niitä kaipaamaan.


2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Ihanat nämä sinun tekemät! Alkaa omatkin sormet syyhytä, et pakko saada. Ja siitä päästäänkin kysymykseen, voiko raita-langan katkaista välissä vai kuljetetaanko se neuleen mukana? Ensikertalaisena esitän tyhmiä kysymyksiä. ☺ En vain ole löytänyt selvää ohjetta mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kysymys ei ole tyhmä :) Kyllä se raitalanka kannattaa mun mielestä katkaista välissä. Sitä taitaa lopulta olla neljässä kohdassa sukkaa eli pitkän pätkän saa aina neuloa katkaisematta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...