lauantai 30. tammikuuta 2016

Virkattuja tiskirättejä

Mä en ole aiemmin vielä hurahtanut näihin virkattuihin tiskirätteihin, mutta jostain sekin innostus viime marraskuussa sopivasti ennen joulua iski. Kai sitä voidaan hurahduksesta puhua, jos viikossa syntyy rättejä tällainen pino.


Virkkasin neljää erilaista rättiä, kolmella eri langalla ja värien määrän voikin päätellä kuvista. Kukka-mallin ohje on peräisin Tilkkuja ja lankaa -blogista.  Kirkkaanpunaisessa ja petroolin värisessä lankana on Blend bamboo, koukkuna 3mm ja lankaa kului 22g / tiskirätti. Pinkki sen sijaan on virkattu Novitan puuvilla bambusta, koukkuna siinäkin 3mm, mutta lankaa kului n. 32g. Oikeastaan tämä kukka-malli on niin kiva, että tuntuu pahalta puhua tiskirätistä enää, ehkä nää on kaikki tiskiliinoja :)


Ruutu-mallin ohje on napattu Prinsessajuttuja-blogista. Kolmessa vasemmanpuoleisessa blend bamboo, 3mm, leveytenä 41 pylvästä ja kulutus n. 23g. Pinkki samaa Novitaa kuin yllä, kulutus n. 30g.

Siksak-malli on puolestaan peräisin Puikkoillen, koukkuillen -blogista. Näissä vaihtelin kokoa sen verran, että langankulutus ei paljoa kerro. Kahteen vasempaa kului kuitenkin blend bamboota n. 26-29g ja pinkkiin novitaa n. 32g.


Vaikka esittelen tämän tiskirätin, siis tiskiliinan, viimeisenä, virkkaisin sen itse asiassa ensimmäisenä. Malli on omasta päästä keksitty. Todella luova muuten ;) Lankana on muita hieman paksumpi Bommix bamboo, Blend bamboon isoveli tai -sisko ehkä sittenkin. Koukkuna tässä oli 4mm ja lankaa kului 26g. 


Enhän mä itse tällaista määrää näitä tarvitse, joten rättejä päätyi myös joulupukin paketteihin. Etiketillä ja käyttöohjeella varustettuna tietysti. Itselleni jätin kolme liinaa, jotta ehtivät välillä pesuunkin. Nyt kun näitä on pari kuukautta käytetty ja pesty, niin tykkään kovasti edelleen. Paluuta vanhaan ei ehkä ole enää täälläkään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...