perjantai 29. tammikuuta 2016

Virkattuja lumihiutaleita

Kai vielä tammikuussa voi esitellä muutaman joulukoristeen. Virkkailin jouluksi aika pinon lumihiutaleita, kun ei niitä maahankaan ollut luvassa. Näitä oli tarkoitus riittää myös lahjaksi, mutta eihän niitä jäänyt yhtään kuusenkoristelun jälkeen yli. Pitää ehkä ottaa ensi vuonna uusiksi siis.



Todella koukuttava tuo 100 virkattua lumihiutaletta -kirja. Miten niistä kaikista nyt voi valita, minkä tekee. Itse päädyin kuitenkin lopulta neljään malliin, kahteen isoon ja kahteen pienempään. Ohjeet oppi nopeasti ulkoa, joten oli helppo virkata useampi samanlainen hiutale yhdeltä istumalta. Lankana mulla oli Novitan kotiväkeä, koukun kokoa en enää muista.


Tein muutama vuosi sitten kuuseen virkatun latvatähden, jonka tärkkäsin sokerilla. Se on pysynyt todella hyvänä edelleen, mutta halusin silti kokeilla tällä kertaa erikeeperillä tärkkäämistä. Laitoin puolet liimaa ja puolet vettä ja sivelin seosta runsaasti kelmun päälle pingotetuille hiutaleille. Liiman ansiosta pinnasta tuli hieman kiiltävä, mutta se sopii kyllä lumihiutaleisiin hyvin. Liiman levittämisessä olisi voinut olla hieman tarkempi, sillä nyt jotkut kohdat jäivät tärkkäytymättä, mutta eipä ne nyt niin kovalla käytöllä siellä kuusessa olleet, että kestivät kyllä hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...