keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Huovutettu pussukka ja sukkahousuissa huovutettuja palloja

Olin pyytänyt ystävääni opettamaan mulle hieman lisää huovutusta ja niinpä viime viikolla pistimme meille pystyyn kesäisen huovutuspajan. Halusin oppia erityisesti huovuttamaan kolmiulotteisen kappaleen. Ja opinhan minä :) Huovutin makuualustasta leikatun kaavan päälle pussukan. Oksan ja pöllön tein vanhalla tutulla neulahuovutuksella jälkikäteen.


Kummallakin puolella villaa on neljässä kerroksessa, 2 kerrosta kumpaankin suuntaan. Pussukalla on leveyttä 22cm ja korkeimmillaan se on 19cm. Villaa kului n. 35g.


Toinen asia, mitä halusin kokeilla oli harson päälle huovuttaminen. Siitä tyydyin vain pieneen kokeilutilkkuun. Tilkussa on puuvillaharson päällä yksi kerros villaa kumpaankin suuntaan.


Kun suunnitellut huovutukset oli hoidettu kunnialla, päädyimme vielä viimeisenä testaamaan pienten pallojen huovuttamista sukkahousuissa pesukoneessa. Tätä ei ollut kumpikaan kokeillut etukäteen. Pallon sisälle tein fanttilanganjämästä kolme solmua ja kiedoin muutaman kerroksen villaa ympäri. Fanttilangan idea oli, että villaa olisi helppo kieriä päälle ja toisaalta valmiista pallosta saisi helposti neulan läpi.


Olipas nopeaa hommaa, ja lopputuloskin yllättävän siisti. Jospa näitä jaksaisi tehdä joskus lisää, niin saisi aikaan ihanan pannunalusen. Aika monta kyllä siihen tarvitaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...