torstai 10. maaliskuuta 2016

Amigurumi-mobile

Erilaisia amigurumeita on tullut virkkailtua aika tasaiseen tahtiin viime vuosina ja siksi tuntui jotenkin sopivalta virkkailla niitä myös vauvan mobileen, joka tulee hoitopisteen päälle. Vaan olipas vaikea löytää sopivia ilmaisia ohjeita, kun oli ehtinyt muodostaa liian tarkan mielikuvan näistä ensin päässään. Piti siis virkkailla ilman ohjeita. Alla olevassa kuvassa mobile roikkuu kuvausteknisistä syistä meidän keittiön lampussa, jos joku ihmettelee taustalla olevaa mustaa häkkyrää.Mobilen keskelle halusin värikkään hymyilevän auringon.


Suunnittelin alunperin, että kukan ympärillä olisi vain erilaisia lentäviä otuksia: perhonen, lintu, pöllö, leppäkerttu, ampiainen, sudenkorento jne. Koska pienen katsojan kuvakulma piti ottaa huomioon, rajautui muutama vaihtoehdoista pois. Jotenkin tuntui luonnottomalta, että esimerkiksi leppäkertun pilkut olisi alaspäin :) Päädyin sitten lopulta tekemään ensin violetinsävyisen perhosen.Seuraavana syntyi sinisävyinen lintu.Ja sitten se kolmas olikin aika vaikea keksiä. Väreistä tuntui, että mobile kaipasi limenvihreää, joten päädyin sammakkoon, vaikkei se lennäkään. Toki sammakoita pyörii kukkien lähellä eli hyvinhän se lopulta sopi joukkoon.Kiinnittelin lelut selkäpuoleltaan pienillä papukaijalukoilla narunpäähän ja mobileen roikkumaan, koska painopisteen löytyminen tuntui hankalalta. Periaatteessa lelut saa siis näppärästi otettua myös alas mobilesta vaikka leikkeihin. Kuitenkin näistä neljästä lintu on ainut turvallinen leikkikaveri, sillä sille kiinnitin turvasilmät. Muissa on sitten ei-niin-turvallisia puuhelmiä. 

Koko värikäs joukko vielä ilman mobilea:


Tältä se sitten näyttää katsojan näkökulmasta viimein paikalleen asennettuna. Mobilen kehikkona on muuten Sinooperista ostettu valkoinen muovipinnoitettu ohut metallirengas. Virkkasin renkaan ympäri kiinteitä silmukoita valkoisella puuvillalangalla, jotta lelut oli helpompi kiinnittää siihen. Myös nuo ylhäältä tulevat narut on renkaassa kiinni papukaijalukoilla, joita voi tarvittaessa helposti siirtää, jos tuntuu, ettei mobile muuten pysy tasapainossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...