sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Jouluisia lasipurkkeja

Joulukuun Unelmien Talo & Koti -lehdessä oli tehty lasipurkkeihin ihan jouluisia tonttuasetelmia. Ihastuin niihin ja päätin toteuttaa meillekin parin purkillisen verran. Siispä purkkeja metsästämään ja pihapuita saksimaan. Oli jo (taas) pimeää kun inspiraatio iski ja siellä minä saksin taskulampun valossa katajaa. Ja taisinpa ihan vähän vaan pelästyä katajasta lentoon lehahtanutta lintua. En tiedä, kumpi pelästyi enemmän. Mutta oksat sain. 



Purkkien pohjalla on sammalta, jota hankin viime vuonna adventtikynttelikköä varten. Sammalta oli jäänyt juuri sopivasti kahden lasipurkin pohjaa varten. Lehdessä purkkien pohjalle oli laitettu  myös männynkäpyjä ja muistaakseni kuorimattomia saksanpähkinöitä. Meidän pihan kävyt on liian suuria, ja juuri sopivassa välissä maa muuttui valkoiseksi, joten suurempi käpyjen etsintäreissu jäi väliin. Oikein hyvältä näyttävät ilman käpyjäkin. Lasipurkin kuvaaminen ei onnistunut tämän päivän valaistuksessa kaikkein parhaiten, mutta idea näkynee tästä. Luonnossa näyttävät kyllä paljon paremmilta.


Tätä sammaleista adventtikynttelikköä ei malta polttaa, joten pitää olla toinen sitä varten. :)

Tarkoituksena oli tehdä purkkeihin itse tontut ja niin teinkin. Muokkasin Tilda-keijukaisen kaavat jouluisemmiksi ja hurautin pari tonttua. No, ei ne sitten sopinutkaan purkkeihin yhtään. Liian isot tuli ja päätyvät jonnekin muualle. Ei auttanut vaikka tuunailin pidempiä hihoja, lapasia ja takkeja. Piti siis kuitenkin ostaa katajaiseen keinuun Mailegin ihana Nisse-tyttö, joka on täydellisen kokoinen.



2 kommenttia:

  1. Mäki teen kaiken näkösiä purkkeja syksysiä ja joulusia. Mut nyt mä kokeilen sun ideaa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...