perjantai 7. helmikuuta 2014

Virkattu kuusenalusmatto ja piparkakku-ukkoja

Joulu meni jo, mutta päivityslaiskotuksen vuoksi esittelen pari juttua joululta vasta nyt helmikuussa :) Hankin vuosi sitten jouluna heti joulun jälkeen meille muovikuusen. Kuusen jalka on siinä korin sisällä, joten varsinaisesti kuusenalusmattoa ei tarvittaisi. Hankin kuitenkin jo aikaa sitten joulunpunaista trikookudetta tarkoituksena virkata siitä matto kuusen alle. No viimein aatonaattoiltana aloitin virkkaamisen :) Jouluaattona se sitten valmistui! 

Aloitin maton Juhannusruusumaton ohjeella, mutta jo muutaman kerroksen jälkeen päätin vaihtaa toiseen malliin, Asteriin. Matossa on siis yhdistetty kahta ohjetta ja silmukkamäärät on täysin sovellettu kerros kerrokselta.

Kudetta kului vajaa 3 kiloa. Uloin piparkakkumainen kerros jäi virkkaamatta, kun kude loppui kesken, mutta oikeastaan se on mielestäni jopa parempi näin. Ei liian kukkamainen.
Olin vuosi sitten jouluna aloittanut piparkakku-ukkojen tekemisen ja päässyt aina siihen vaiheeseen asti, että ukoilta puuttui vain silmät, napit, rusetti ja ripustuslenkki. Aattona nämäkin sitten valmistuivat ja pääsivät kunniapaikalle meidän vessan suureen peiliin :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...