sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Trikooasu pupu-applikaatiolla

Ystäville syntyi marraskuussa pienoinen tyttö, joten päätin avustaa pikkuisen joulupukkia ja ommella pehmoisen joululahjan. Löysin Eurokankaasta ihanaa veluuria täydellisen värisenä ja koska samaa kangasta oli myös harmaana sain idea tehdä pupu-applikaation. 
Kaava on Suuri Käsityö-lehdestä ja löytyi kansiosta jo valmiina, sillä tein muutaman vaatteen sillä viime kesänä. Tällä kertaa päätin haastaa itseni applikaatiolla. Tarkoituksena oli kiinnittää kuvio ensin käyttämällä kaksipuoleista liimaharsoa. Eipähän venyisi yhtään ja ompelu olisi helppoa. Mutta. Kotona vasta keksin, ettei trikoosamettia voikaan silittää. Ja kaksipuoleinen liimaharsohan nimenomaan kiinnitetään silittämällä. Hih. Siinä meni helppo homma. Päädyin sitten toisenlaiseen toteutukseen: Piirsin pupun harmaalle kankaalle, mutten leikannut kangasta vaan kiinnitin sen usealla nuppineulalla oikeaan kohtaan etukappaleen päälle ja ompelin suoralla ompeleella viivaa pitkin. Ompelun jälkeen leikkasin ylimääräisen kankaan pois niin läheltä ommelta kuin uskalsin ja ompelin vasta tämän jälkeen kuvion reunoja pitkin tiheällä siksakilla. Siedettävä lopputulos, muttei niin hyvä kuin oli tarkoitus.


   


Ei ollut kyllä mikään kaikkein ihanin kuvattava myöskään tämä trikoosametti. Toivottavasti on käytössä kuitenkin mukavan pehmoinen ja pysyy pesuissa siedättävännäköisenä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...