sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Aalto-pipo

Mun oli jo pitkään tehnyt mieli kokeilla tällaista aaltomaista neulemallia, joten päätin neuloa sillä pipon. Enpä olisi ikinä uskonut, miten helppo neulemalli tällainen on, vaikka näyttää todella monimutkaiselta. Mallikerrassa on neljä kerrosta, joista kaksi on oikeaa, yksi nurjaa ja vain yhdellä tehdään yhteenneulomiskavennuksia ja langankiertoja. 

Niin helppo, mutta kuitenkin... se vihoviimeinen, jos tekee pienenkin virheen. Pieni virhe sotkee koko kuvion ja korjaaminen on yhtä tuskaa. Vaikka välillä keskittyminen herpaantui ja jouduin purkuhommiin, niin selvisin kuitenkin ja sain aikaan valmiin pipon. Hermoja kyllä koeteltiin.  Vähän on vielä itseasiassa tämäkin kesken, sillä joustinneuleeseen pitäisi pujotella ohutta kumilankaa, jotta siitä saisi kireämmän. Mutta niin kuin viime aikoina on ollut tapana, intoa viimeistelyyn saa odottaa pitkään, sillä olen tarttunut jo seuraavaan työhön. 

Mallineule: Aallot (Neulojan käsikirja s. 86)
Silmukkamäärä: 145s (8 x 18s + 1s)
Lanka: Austermann Step -sukkalanka :)
Puikot: 2,5mm

Vähempikin silmukkamäärä olisi riittänyt. Pipo venyy hieman liikaa, mutta tilanne toivottavasti
korjaantuu, kunhan saan ommeltua joustinneuleeseen kumilankaa. Kavennukset olisi voinut aloittaa
hieman aikaisemmin, jotta pipo näyttäisi päässä paremmalta. Valmista pipoa sovittaessa purkaminen
ei käynyt mielessäkään! 

Petollisen kaunis ja petollisen yksinkertainen neulemalli.

Novitan uusimmassa lehdessä näytti olevan sukat, joissa on samaista kuviota. Ne oli niin kauniit, mutta ei - mä en saa nyt alkaa neuloa niitä. Onneksi ei ole lehteä itsellä :) Huivi, peitto... jotain sellaista tästä voisi kyllä neuloa joskus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...