tiistai 7. helmikuuta 2017

Kaksiosaisia kehyskukkaroita


Aiemmassa postauksessa esittelin kehyskukkarokurssilla oppimaani. Tässä tulee vielä hieman jatkoa siihen. Opin kurssilla nimittäin tekemään myös näitä kaksiosaisia kukkaroita. 


Näiden ompelu ei lopulta ole paljon vaikeampaa kuin ihan peruskukkaroidenkaan, mutta liimaamisessa on hiukan enemmän hommaa ja kädet tuntuu itseltä loppuvan siinä vaiheessa. Liimatahroilta on näissä vielä vaikeampi välttyä :D No onneksi liiman saa raaputettua kehyksestä ihan kynnellä pois ja kankaaltakin se lähtee varovasti kynsilakanpoistoainetta käyttäen. 


Kangasta näihin tarvitaan tavalliseen verrattuna vain kaksi vuoripalaa lisää. Itse tykkään tehdä kummastakin pussiosiosta erivärisen, niin tietää sitten heti avatessa, kummalla puolella jokin tavara on. Ompelu aloitetaan yhdistämällä keskimmäisen metalliosan alle jäävät kankaat yläreunasta. 

Tärkeä on merkitä kaikkiin kappaleisiin kehyksen tyveen pienenpieni viilto eli hakki-merkki. Näin ompeleen osaa lopettaa aina juuri oikeaan kohtaan. 

Ompelu alkaa keskimmäisen kehyksen alle tulevista kankaista. Tuossa ylimmän kuvan pussukassa siis aloitettiin ompelemalla harmaapilkullinen ja vaaleanpunainen kangas oikeat puolet vastakkain yläreunasta, ommel hakista toiseen hakkiin. Ja sitten kääntö oikein päin ja tikkaus samalle matkalla. Seuraavaksi lisätään kappaleeseen loput vuorit - siis yksi pala kummallekin puolelle oikeat puolet vastakkain ja ommellaan samalla kertaan kaikki neljä kappaletta alareunastaan yhteen, hakista taas toiseen hakkiin. Sitten ommellaan päällikankaat toisiinsa alareunasta yhteen, hakista toiseen hakkiin. Lopuksi vuori ja päällinen yhdistetään ja ommellaan uloimpien kehysten alle tulevat osat yläreunoistaan yhteen oikeat puolet vastakkain, jälleen tarkasti hakista toiseen hakkiin, muistaen kääntöaukko. Vielä tikkaus samoille kohdin ja liimaus.




Koristelin pussukat vielä pikkupitsiliinoilla. Pitsit on virkattu kuvan perusteella, joten ohjelinkkiä niihin ei ole antaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...