lauantai 13. helmikuuta 2016

Virkattu kirahvi

Tämä söpö raidallinen kirahvi oli kyllä taas sellainen hetken päähänpisto. Tarkoitukseni oli aloittaa Jojin uuden huivimallin neulominen, mutta tulikin valtava himo ensin virkkailla tämä söpö raidallinen kirahvi.


Lanka: Hjertegarnin Cotton Nr. 8 ja Diamond cotton 8/4
Koukku: 2.5mm


Harvoin on tullut virkkailtua tällaista suljettua pintaa, jossa väri vaihtuu näin tiheään. Päätinkin siis kaivaa muistin ja netin sopukoista vähän vinkkejä, miten spiraalina virkattaessa raidan vaihdoista tulisi mahdollisimman siistejä. Löysinkin hyvän ohjeen portaattomiin raitoihin. Tätä ohjetta on tullut aiemminkin käytettyä, mutta olipa taas päässyt unohtumaan. Siinä väri vaihtuu kesken kerroksen ensimmäisen kiinteän silmukan ja ensimmäinen kokonaan uuden värinen silmukka onkin piilosilmukka, vaikka muuten tosiaan virkattaisiin kiinteitä. Jätin kirahvissa värinvaihdon tuohon vasemmalla näkyvään kylkeen. Täytyy sanoa, että mielestäni tekniikka toimii todella hyvin. 


Pyrin tekemään kirahvista mahdollisimman värikkään niillä puuvillalangoilla, mitä kaapista löytyi. Ja värikäshän tästä tulikin. Jatkuva värinvaihto hidasti kovasti virkkaamista, mutta päätin hiukan helpottaa hommaa sillä, että virkkailin käsiä ja jalkoja yhtä aikaa, aina samanvärinen raita kumpaankin kerrallaan. Mulla oli tässä ekaa kertaa käytössä myös uusi Knitpron Waves-virkkuukoukku, jonka ostin kokeeksi. Uusi koukku vaati totuttelua, sillä tajusin, että pidän yleensä kiinni todella läheltä koukkua ja nyt paksumpi otepinta alkoikin vasta kauempaa. Muuten koukku oli kyllä hyvä ja eiköhän tähän totu, kun virkkailee lisää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...