keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Cloud Illusions

Etsin Ravelrystä huivimallia, johon tulisi myös helmiä. Helmien lisääminen neuleeseen oli pitänyt testata jo pitkään.  Ja sitten löysin ne - Boo Knitsin mallit. En tajua, miten nämä on menneet multa aiemmin ihan ohi. Täydellisiä pitsihuiviohjeita ja vaikka kuinka monta. Sen jälkeen oli vain yksi ongelma. Nimittäin, minkä niistä sitten valitsisi. Päädyin lopulta malliin nimeltä Cloud Illusions. Lanka: Debbie Bliss Rialto lace 44g
Puikot: 4.0mm

Väriksi valikoitui hennon vaaleanpunainen Debbie Blissin lanka, jota olin ostanut pari vuotta sitten. Pelkäsin hieman langan riittämistä, sillä kyseistä väriä oli kaapissa vain yksi 50 gramman kerä. Tein siis pienimmän mahdollisen pitsiosuuden, vaikka suuremmasta olisi tullut huomattavasti näyttävämpi. Seuraavalla kerralla jos tartun samaan ohjeeseen ja lankaa on riittämiin, olisi kyllä kiva kokeilla korkeampaa pitsiosuutta.


Lanka oli mukavaa neulottavaa, mutta huiviohjeesta on muutama sananen sanottavana. Englanninkieliset neuleohjeet ovat tulleet tutuiksi ja sujuvat nykyään useimmiten ongelmitta. Tällä kertaa en tiedä, oliko vika omassa päässä vai ohjeessa, sillä ohjeen seuraaminen tuntui tuskaiselta. Helpot asiat oli ohjeessa selitetty monimutkaisesti ja aivot menivät solmuun kerran jos toisenkin. Ja sitten kun viimein kuvittelin pitsikaavion saavuttaessani, että homma lähtee sujumaan, niin ei ne päällekäiset silmukat olleetkaan kaaviossa aina päällekäin. Mutta selvisin ja lanka riitti ja on se sen verran kaunis valmiina, että saatan unohtaa nopeasti tyytymättömyyteni ohjeeseen.Käytin kirkkaita helmiä ja eipä niitä kuvissa oikein näy. Tuosta allaolevasta kuvasta niitä voi kuitenkin tarkkasilmäinen jokusen erottaa. Pääasia on, että ne näyttävät valmiissa huivissa luonnossa kauniilta. Helmien laittaminen sujui lopulta näppärästi, vaikka suurimmissakin kirkkaissa siemenhelmissäni oli aika pieni reikä. Onneksi löytyi pientäkin pienempi virkkuukoukku, jolla helmet sai laitettua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...