lauantai 8. helmikuuta 2014

Rock Island -huivi

Olen jo pitkään pyöritellyt Ravelryssä Rock Island -huivin ohjetta ja ollut monta kertaa hyvin lähellä ohjeen hankkimista ja huivin aloittamista. Ilmeisesti nyt viimein tammikuun alussa oli kulunut riittävästi aikaa edellisen pitsihuivin neulomisesta, sillä ohjeeseen tarttuminen ei tuntunut enää ylivoimaiselta. Käsityömessuilta syksyllä ostettu Hopeasäikeen SilverLace sitä paitsi suorastaan halusi tulla neulotuksi juuri tähän huiviin.

Ohje: Rock Island by Jared Flood
Lanka: Hopeasäie SilverLace, 59g
Puikot: 3.5mm

Kuvan perusteella en ollut yhtään osannut aavistaa, että ensin neulottiinkin pitkä pitsireuna, josta poimittiin myöhemmin silmukat. Pitsireunuksen neulominen tuntui loputtomalta urakalta varsinkin alussa, sillä kuviota piti seurata silmukka silmukalta kaaviosta - ja mikä pahinta kuviota tehtiin kummankin puolen kerroksilla. Koko ajan pelkäsin, että jos virhe tulee, niin pulassa ollaan. Vaikka alussa oli tuntunut, ettei kaaviota opi millään ulkoa, niin yhtäkkiä huomasin, että niin se vain sujui sittenkin. Toiston voima ja ihmisen muisti on ihmeellinen :) Pari kertaa sattui pikkuinen virhe, jonka korjaamisesta selvisin muutaman kerroksen purkamisella, mutta suurelta kaaokselta vältyttiin. Jee!

Toinen asia, mikä ohjeessa yllätti, oli ainaoikea-osuus. Kuvasta en ollut yhtään ymmärtänyt, että suurin osa huivista on ainaoikeaa, eikä suinkaan sileää neuletta kuten yleensä tällaisissa. Mutta mikäs sen iloisempi asia minulle, joka en voi varsinaisesti sanoa rakastavani niitä pitkiä nurjia kerroksia :)

Tykkään huivista kovasti ja lanka on siihen juuri sopiva - ei liikaa hopeaa, vaan juuri sopivasti hiukan kimallusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...