sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Siksak-torkkupeitto

Siksak-moodi jäi päälle, ja homma lähti lapasesta. Tällä kertaa syntyi virkattu torkkupeitto. Lankana  7 veljestä ja mallina oma sovellus. Alunperin haaveilin neulovani siksak-peiton, mutta onneksi luovuin siitä ajatuksesta ennen kuin silmukat oli puikoilla. Tämän kokoisen peiton neulominen yhtenä kappaleena olisi voinut käydä vähän turhan raskaaksi. Toisaalta en pidä siitä, miten siksakia neulottaessa syntyi voimakkaita pystylinja kavennuksista.

Kokoa kertyi 105cm x 180cm. 


Halusin peittoon ehdottomasti vaaleanlilaa, tummanviolettia, nostalgia-violettia, beigeä ja valkoista.  Päätin kuitenkin lisätä joukkoon myös pari harmaan sävyä. Peitossa on siis kaiken kaikkiaan 7 eri väriä, mutta joka toinen violettiraita on yksiväristä ja joka toinen nostalgiaa. 

Suunnittelin värijärjestystä virkkauksen edetessä. Tavoitteena oli, ettei raidoituksesta tulisi liian symmetristä. Joku logiikka piti kuitenkin säilyttää kaaoksessakin, sillä pidin huolen, että jokaista väriä tuli peittoon yhtä paljon :D Raitoja peittoon tuli yhteensä 72. 


Virkkuukoukun koko 3.5mm, valittu värin perusteella :)


Vaaleanlila (721) 200g
Tummanvioletti (799) 100g
Nostalgia violetti (079) 100g
Beige (627) 200g
Tummanharmaa (044) 200g
Vaaleanharmaa (048) 200g
Valkoinen (011) 200g
= n. 1200g2 kommenttia:

  1. Oletpa taas tehnyt paljon kaikenlaista. Upea tuo siksak-peitto! Mä olen kans tehnyt tuon samanlaisen neulatyynyn ja se on käytössä kokoajan. Jos innostun neulomaan, niin voisin koittaa tuota pipoa, se näyttää tarpeeksi helpolta minulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen itsekin, miten olen ehtinyt tehdä niin paljon kaikkea tässä syksyllä töiden ohella. Ehkä se osittain ainakin johtuu siitä, että työt ei enää vie niin paljon aikaa iltaisin. Mutta hei, kokeile ihmeessä tuota pipoa, se on oikeesti tosi helppo ja kiva!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...