lauantai 24. elokuuta 2013

Neulottu rahi

Inspiroiduin Color Affectionin aina oikeasta ja lyhennetyistä kerroksista ja neuloin samaa ideaa soveltaen rahin. Ohjetta en löytänyt, joten homma eteni kokeilujen kautta. 

Rahista tuli hieman muhkurainen, sillä täytin sen vanhoilla koristetyynyillä. Rahiin mahtui kaikkiaan kahdeksan 50x50cm sisätyynyä. Lomittain laitettuna rahista ei tullut kuutiomaista, vaan hiukan muhkurainen... :)


Aloitin kutosen puikoilla ja 45 silmukalla. Ei hyvä. Siirryin kympin puikkoihin ja 32 silmukkaan. Ei vieläkään hyvä. Seuraavana nappasin 15 mm:n puikot ja 32 silmukkaa. Hyvä. Alla olevan kuvan kokeiluista tuotantoon pääsi siis oikean alakulman versio. Kokeilussa näkyy yksi kolmasosa lopullisesta  rahista. Kokoa palalle tuli siis 50x100 cm.

Oikean alakulman palassa osui viimein puikkokoko, silmukkamäärä ja
wrap ja turnin kohta  kohdilleen.


Hiukan tyynyt pilkottaa, mutta saavat pilkottaa. 

Lisäys 15.12.2013:

Alkoi se muhkuraisuus ja pilkoittava valkoinen sitten kuitenkin ärsyttää ja päätin tehdä asialle jotakin. Katso myös uusi postaus aiheesta täältä.

7 kommenttia:

 1. Hei! Voiko kysyä, että mitä tarkoitat lyhennetyllä kerroksella? Oletko hypännyt yhden silmukan yli joka kerros, joka toinen kerros vai millai, vai oletko neulonut silmukat yhteen tietyillä kerroksilla? :D Todella hieno rahi!

  VastaaPoista
 2. Hei! Toki saa kysyä. :) Yritän selittää. Lyhennetyillä kerroksilla tarkoita sitä, että käännyin välillä kesken kerrosten ja tein samalla ns. wrap&turnin (ohje alempana). Rahin keskiosassa on siis tuplasti enemmän kerroksia kuin päädyissä, siitä muoto.

  Neuloin rahin kutakuinkin seuraavasti:

  Jaa silmukat kolmeen osaan ja merkitse kohdat. Mulla esim. 6-20-6.

  1.krs: Neulo oikein.
  2.krs: Neulo oikein.
  3.krs: Neulo oikein, kunnes olet neulonut jälkimmäiseen merkkiin asti. Tee "wrap&turn".
  4.krs. Neulo oikein, kunnes olet neulonut kerroksen jälkimmäiseen merkkiin asti. Tee "wrap&turn".
  5. Neulo oikein kerroksen loppuun.
  6. Neulo oikein.
  Toista kerroksia 3.-6.

  "Wrap&Turn" tapahtuu siis seuraavasti:
  Tuo lanka silmukoiden välistä työn eteen. Siirrä seuraava silmukka oikealle puikolle(nurin neulomatta, lanka pysyy etupuolella). Vie lanka silmukoiden välistä takaisin taakse. Käännä työ. Siirrä ensimmäinen silmukka takaisin oikealle puikolle (nurin neulomatta, lanka pysyy etupuolella). Vie lanka silmukoiden välistä taakse.

  Olipas hankala selittää :) Toivottavasti meni oikein ja tästä tajuaa jotakin. Tarkentavia kysymyksiä saa esittää.

  VastaaPoista
 3. Hei! Aloin eilen tehdä tällä ohjeella rahia. Nyt kuitenkin alkaa mietityttämään rahin todellinen koko. Mielestäni työni näyttää melko pieneltä. Minkä kokoinen valmis rahisi on? :) Saattaa olla, että käsialani on hieman tiukempaa, mutta toisaalta minulla on 10 pyöröpuikot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Piti käydä oikein mittaamassa. Mun rahin korkeus on 45cm ja ympärysmitta vaakasuunnassa noin 150cm. Täytettäessä rahi venyy aikalailla, joten ei siitä välttämättä ole tulossa liian pieni, vaikka nyt näyttäisikin siltä. Toisaalta mun trikookude ei ollut kaikkein ohuinta, eikä käsialakaan kaikkien tiukinta. Toivottavasti saat aikaan kivan ja sopivankokoisen rahin!

   Poista
  2. Äh. Nyt vasta huomasin, että olin todennut kympin puikot itsekin liian pieniksi. Mulla puikot oli siis kokoa 15. Ja löytyihän tuolta tekstistä myös se tieto, että venyttämättömänä mun kappaleen leveys on ollut 50cm. Eli siihen voit verrata. Tsemppiä neulontaan Oona! :)

   Poista
 4. Hei! Kiitos hienosta ohjeesta. Wrap&turn -käännöksen ansiosta sun rahi on ihan kaupan kalliin rahin näköinen! Lähden tästä neulomaan samanlaista itselle. :)
  terv. Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Nuo silmukkamäärät toimivat minun paksulle kuteelleni. Monet kuteet ovat kuitenkin ohuempia, joten kannattaa aika nopeasti varmistaa, että kappaleesta on tulossa todella noin 50cm leveä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...