keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mun eka Haapsalu rätt

Löysin kirjastosta ihanan kirjan Haapsalun huiveista ja päätin kokeilla yhtä mallia. Kirja oli niin täynnä ihania malleja, että projektin valinta oli vaikeaa. Päädyin lopulta tähän kolmion muotoiseen kovin sydämelliseen huiviin. Projektiin ryhtyessäni en yhtään ymmärtänyt, minkälaisen urakan olin valinnut. Olen edelleen sitä mieltä, ettei ruutupiirroksen perusteella voinut ymmärtää, miten suuri tästä tulee. Lankaa piti hankkia kolmaskin kerä, mutta onneksi löytyi vielä samaa erää.

Ohje: Scarf with heart pattern kirjasta Reimann & Edasi: Haapsalu rätt
Lanka: Teetee Elegant, 105g
Puikot: 4 mm, Addin pitsipyöröpuikot

Huivilla on kokoa 200 x 92cm, mutta painoa vain 105g. 
Toisin kuin yleensä neulomissani huiveissa tässä neulominen alkoi lyhyiltä sivuilta kohti pisimmän sivun keskikohtaa. Alussa puikoilla oli siis lähes 450 silmukkaa. Alun puikolliset tuntuivat kovin kovin pitkiltä. Mutta kaikkein pisimmäiltä tuntuivat nuo nyppyjä sisältävät kerrokset. Yhden puikollisen neulomiseen meni välillä melkein tunti. Mutta kun nypyt oli ohitettu huivi edistyi vauhdilla loppuun.

Aloitin neulomisen puisilla pyöröpuikoilla, mutta päädyin hankkimaan Addin pitsipyöröpuikot. Kuuden euron hankinta osoittautui kullan arvoiseksi, sillä kapeampi kärki todellakin helpotti neulomista. Muuten varmaan vieläkin yrittäisin neuloa nyppyjen silmukoita nurjalla yhteen pyöristyneillä bambupuikoillani.Takapihan terassin uudet rottinkituolit ovat mun uusi suosikkineulontapaikka. Mutta näköjään niitä saa hyödynnettyä kivasti myös kuvien ottamisessa.
Suuren huivin pingottamisessa oli omat haasteensa. Onneksi oli kesä.

Olen huiviin muuten todella tyytyväinen, mutta aloitussilmukat olisi voinut luoda löysemmin, sillä nyt reunaan ei saanut pingotettua juurikaan muotoa, vaan siitä tuli suora. Onneksi reuna ei kiristänyt kuitenkaan liikaa. Lisäyksillä tehtävässä huivissa on se parempi puoli, että jos päättelyreunasta tulee liian kireä, se on helppo purkaa ja neuloa uudelleen. Aloitusreunan kanssa on toinen juttu :)

Innostuin kirjasta niin kovasti, että yritin löytää sen netistä itselleni. Painos oli kuitenkin loppu, joten hankin sokkona samojen tekijöiden toisen Haapsalun huivi -kirjan. Mahtava kirja sekin! Haapsalun huivit ei jää siis yhteen. Seuraavan huivin malli ja lanka on jo päätetty. Muoto on eri, lanka on eri, mutta ennen kaikkea seuraavassa huivissa ei taatusti ole yhtään nyppyä. Sain niistä hetkeksi tarpeekseni :)

Haapsalu rätt eli scarf ja Haapsalu shawlEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...