torstai 17. marraskuuta 2016

Miehen mustat Porthos-sukat

Mieheltä tuli tilaus tehdä mustat villasukat. Yksivärisen mustan perussukan neulominen ei oikein innostanut alkutalven harmaudessa ja yritin neuvotella väriä muuksi. Kaivoin kaapista erilaisia tummia lankoja ja yritin tarjota niitä vaihtoehdoksi. Vaan mustat oli tehtävä. Totesin neuvottelun lopulta hävityksi. Langaksi valikoitui Step Classicia, josta on paljon mukavampi neuloa kuin 7 veikasta tai Nallesta. Samasta langasta tehdyt Paraphernalia-sukat on sitä paitsi kestäneet loistavasti käyttöä, vaikka ovatkin kivan ohuet.

Edelleenkään mustan perussukan neulominen ei innostanut, joten päädyin etsimään Ravelrystä jotain miehekästä yksiväristä sukkamallia. Löysin lopulta kivan muskettisoturi Porthoksen mukaan nimetyn sukkaohjeen ja se kelpasi sukkien tilaajallekin. Ohje on helppo kuin mikä, mutta silti tosi näyttävä. Vaikka oikeat silmukat näyttävät kiemurtelevan, ei kyse ole muusta kuin vieressä olevien nurjien silmukoiden vaikutuksesta. Pelkillä oikeilla ja nurjilla siis selviää tässä.

Siinä ne nyt on ja ne on mustat :)


Lanka: Austermann Step Classic musta 73g
Puikot: 2.5mm
Koko: ohjetta pienempi 64 silmukkaa, jalankoko noin 42

Joku näppärä saattoi jo huomata, että alkuperäisessä ohjeessa on jatkettu samaa mallineuletta myös teräosassa. Päätin pitää kuitenkin teräosan yksinkertaisena, mikä oli miehenkin mieleen. Samasta paikasta löytyi muuten muitakin muskettisoturien innoittamia ilmaisia sukkamalleja: Athos, Aramis ja D´Artagnan. Näyttäviltä ja helpoilta vaikuttavat muutkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...