sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Virkattu sängynvierusmatto

Talven lähestyessä lattia tuntuu viileämmältä, varsinkin aamuisin tuntuu inhottavalta laittaa paljaat jalat kylmälle lattialle. Päätin helpottaa tuota heräämisen tuskaa virkaamalla sängyn viereen pienet pyöreät matot. Mallina on vanha tuttu Kauhavan Kangasaitan Asteri-matto.


OhjeAsteri-matto sovellettuna
Kude: Jätti-Rätin harmaa ontelokude 1150g / matto
Koko: halkaisija n. 70cm
Koukku: 8.0mm

Muokkailin ohjetta fiiliksen mukaan. Jätin jokusen kerroksen väleistä pois ja ulkoreunasta tein vähemmän piparkakkureunaisen. Onneksi jätin ajoissa kerroksia pois, sillä kuteen riittäminen meni kovin tiukalle. Sitä jäi yli vain 2 metriä. Onneksi kerrankin niinpäin. :)

Aiemmat mattoni olen virkannut kaikki Jätti-Rätin edullisesta trikookuteesta. Alkuun ostin säkeissä itsekerittävää, mutta kun kerran sain sellaisen sotkuhirvityksen säkisssä, päädyin käyttämään hieman kalliimpia valmiita keriä. Niiden kerien toivossa menin tälläkin kertaa ostoksille. Sopivaa väriä ei kuitenkaan ollut riittävästi ja hinku virkkaamiseen oli kova. Niinpä sorruin kalliiseen ontelokuteeseen ensimmäistä kertaa, sillä sieltä löytyi sopivaa väriä juuri kahteen mattoon riittävästi.

Ontelokude osoittautui hintansa arvoiseksi. Virkkaaminen oli hieman kevyempää ja mukavampaa. Tästä näennäisestä keveydestä innostuneena minä hullu virkkasin molemmat matot yhdessä päivässä. Käteen alkoi jo sattua, mutta sinnikkäästi jatkoin, jotta molemmat saisimme matot aamuksi jalkojen alle. Tavoite onnistui ja meillä herättiin ensimmäiseen sunnuntaiaamuun kesäajan päättymisen jälkeen lämpöiset matot sängyn vieressä.

Eikä se eilisen virkkaaminen jäänyt näihin mattoihin, päätin nimittäin vielä virkata siihen päälle uuden lasinalusen kadonneen tilalle. Koska virkkaaminen oli sen verran nopeaa mattojen jälkeen, tein myös toisen uuden lasinalusen. Virkkaamiskiintiö ehkä täyttyi hetkeksi. Toinen lasinalunen näkyy ylimmässä kuvassa yöpöydällä, muuta kuvaa ei nyt ole tarjolla. Malli on sama kuin aiemmissakin. Niiden kuvaa pääset tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...