sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pöllö-lapaset

Tässä ovat Horatio ja Oren. Pöllöt, jotka olen halunnut neuloa lapasiin jo pitkään. Horation ja Orenin takia oli otettava kirjoneule pitkästä aikaa haltuun oikein kunnolla. Tiesin, ettei kirjoneulekäsialastani tulisi kovin tasaista, joten päätin lukaista hieman vinkkejä netistä ennen kuin ryhdyin hommaan. Yleensä tulee tehtyä vain sen kummenpaa miettimättä. 

Lankojen pitely sormella on ollut mulle aina se haastavin asia. Tähän löysin itselleni sopivan ratkaisun netistä. Siinä toinen lanka pyöräytetään eri kautta sormen ympäri. Aivan mahtavaa, miten homma helpottui. Hyvä opastus kirjoneuletekniikkaan ja kuvia tuosta lankojen pitämisestä löytyy Outo lintu linnassa -blogista, joten jätän asian sinne tutkittavaksi. Suosittelen vilkaisemaan, jos kirjoneuleessa on haasteita.Ylempi pienempi pari
Langat: Novita Nalle sinapinkeltainen (288) 25g ja vaaleanharmaa (043) 25g.
Puikot: 2.5mm puucubics (joustimessa 2mm metallicubics)

Alempi suurempi pari
Langat: Novita Nalle sinapinkeltainen (288) ja vaaleanharmaa (043) yhteensä 60g.
Puikot; 3.5mm pyöröt (joustimessa 2mm metallicubics)

Olen noudattanut ohjetta muuten kirjaimellisesti, mutta joustinneuleessa halusin neuloa oikeat silmukat kiertäen. Sellainen pinta sattuu miellyttämään omaa silmääni tällä hetkellä kaikkein eniten. 

Ensimmäisestä lapasesta (ekan parin harmaapohjainen) tuli kovin pieni omaan käteeni. Koon muokkaaminen näissä lapasissa tapahtuu helpoiten puikkokokoa ja lankaa vaihtamalla. Tietysti pituutta on helppo muuttaa kerroksia lisäämällä, mutta silmukoiden lisääminen sotkisi kirjoneulekuvion. Päädyin siis vaihtamaan puikkoja suurempaan ja yrittämään uudelleen. Ja toki seuraavasta parista tulikin suurempi ja sopivampi. Ensimmäiselle lapaselle päätin neuloa toisen parin käänteisillä väreillä  ja jätin vielä tarkoituksella toisen peukalonkin puuttumaan, Pari päätyy mallikansioon. 

Ja koska se viimeistely on välillä niin tuskaista, niin nämä molemmat parit on kuvattu ilman, että niitä yhtään vielä höyrytetty. Ihan tyytyväinen olen silti aikaansaamaani käsialaan, kun ottaa huomioon, miten vähän kirjoneuletta onn tullut tehtyä. Ja muuten selvästi huomaan, että neljännessä pöllölapasessa käsiala on tasaisempaa kuin ensimmäisessä. Onneksi niin päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...