perjantai 28. lokakuuta 2016

Kettumaiset junasukat

Löysin Pinterestistä Kun äiti kelaa -blogin idean kettuteemaan tuunatuista junasukista. Ja sitten kun Prismasta löytyi vielä täydellistä ketunväristä Nalle-lankaa, niin pitihän se pikkutytölle kettu-sukat tehdä. Tajusin samalla, etten ole ikinä ennen neulonut junasukkia, vaikka niitä meiltä kyllä löytyy. Muut on nimittäin pitäneet meidät toistaiseksi junasukissa ja mä olen voinut keskittyä muunlaisten töppösten tekemiseen.


Ohje: Junasukat
Lanka: Novitan Nalle (246) n. 38g ja lisäksi muutama gramma valkoista ja hiukan mustaa
Puikot: 2.5mm


Sukista on helppo tuunata kettumaiset. Lisäsin itse vain 3 kerrosta pelkkää oikeaa valkoisen kärjen alkuun ennen kavennusten aloittamista. Mielestäni näin kärjestä tulee siistimmän muotoinen. Kuono ja silmät on sitten vaan ommeltu langalla jälkikäteen.

Mun tekisi vielä mieli vaikka virkata näille ketuille pienet korvat, mutta ehdin napata jo kuvat ja ottaa sukat käyttöön. Ehkä joku päivä vuorossa on siis vielä pientä lisätuunausta sukille.Junasukat on sen verran nopeasti neulottavat, että päätin tehdä samalla kaksi paria. Pienemmät, joissa on 3 nurjaa raitaa jalkaterässä menevät tuolle omalle pienokaiselle ja suuremmat, joissa on yksi oikea ja nurja raita lisää, mahtuvat toivottavasti ystäväperheen 3-vuotiaalle.

Neuloin nämäkin sukat looppaamalla pyöröpuikoilla. Se on vaan niin paljon näppärämpää missä tahansa sukissa ja erityisesti tällaisissa pienissä, joissa muuten olisi vain 8 silmukkaa yhdellä puikolla. Tykkään silti useimmiten tehdä vain yhtä sukkaa kerrallaan.


Tein sukkiin joustavan aloituksen German twisted cast on -tekniikalla. Siihen löytyy Youtubesta monia ohjevideoita, joten suosittelen kokeilemaan, jos se ei vielä ole tuttu. Muokkailin hiukan vielä kantapäätäkin ohjeesta ja jätin keskelle ohjeen kuuden silmukan sijaan 8. Pidän itse enemmän siitä, että kantapäässä on keskellä enemmän silmukoita kuin reunoissa. Ensimmäisellä kerroksella kantalapun reunasilmukoiden poimisen jälkeen piti muistaa kaventaa kummassakin reunassa yksi silmukka, jotta päädyttiin takaisin oikeaan silmukkamäärään. Junasukkien perusohje on siitä erittäin hyvä, että siinä ei tarvitse kaventaa ollenkaan silmukoita kantapään jälkeen.

On se vaan pakko vielä tähän loppuun todeta, että on ne junasukat vaan parhaat sukat pysymään vauvan jaloissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...