torstai 28. tammikuuta 2016

Villiviini-sukat

Blogi on ollut luvattoman hiljainen monta kuukautta. Se ei kuitenkaan ole tarkoittanut sitä, etteikö täällä olisi puuhailtu yhtä jos toistakin käsityöprojektia syksyn ja alkuvuoden mittaan. Valmista on syntynyt oikeastaan valtavan paljon. Nyt on töiden kuvausurakka suoritettu, joten bloggaus jatkukoon. Luvassa siis lähiaikoina paljon postauksia :)

Aloitetaan ihanista ihanimmilla Villliviini-sukilla. Näin blogeissa ensimmäisiä Villiviini-sukkia viime keväänä ja sormet syhysivät heti päästä tekemään omia. Mutta ne olivatkin Neuleretriitti-sukat, joiden ilmaisohje ilmestyisi vasta marraskuussa. Hirveä odottamisen tuska oli siis edessä. Syksyn mittaan ehdin jo unohtaa sukkaohjeen, kunnes joku julkaisi kuvan samoista sukista jossain fb:n neuleryhmässä marraskuussa ja selvisi, että ohje on viimein julkaistu. Jes, hommiin ja intarsiaa opettelemaan.


Langaksi näin hienoihin sukkiin kelpasi vain paras, mitä kaapista löytyi: harmaata Wollmeisen sukkalankaa ja pinkkiä Väiskiä. 

Lanka: Wollmeise Sockenwolle värissä hopea ja Luohittaren luolan Väinämöinen värissä ärjy, yhteensä 84g.
Puikot: 2.0mm


Kuten jo aiemmin mainitsin neuloin intarsiana ensimmäistä kertaa. Onneksi ohje oli hyvä, joten tekniikan oppi nopeasti. Ainut ikävä puoli on se, että mulla tahtoo joskus nurjat kerrokset jäädä vähän oikeita kerroksia löysemmiksi. Piti siis oikein nurjilla kerroksilla keskittyä kiristelemään silmukoita, kun huomasin, että jälki muuttuu epätasaiseksi. Onneksi kostutus ja pingotus auttaa tässäkin asiassa. Ja lisäksi tuollaisen värjätyn langan pinta on muutenkin hieman elävä, niin ei silmukoiden epätasaisuus erotu muutenkaan niin hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...