sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pitsikukkaro

Hurmaavat pitsit -kirjan kannessa on kerrassaan ihanan pitsipussukan kuva. Sellainen oli pakko saada itsellekin. Siispä kaivoin esiin kaapista ohutta virkkauslankaa ja pienen virkkuukoukun. Samalla löytyi myös sopiva ommeltava kukkarolukko. Mitälie varten olin sellaisenkin joskus valmiiksi hankkinut, mutta pääsipä viimein käyttöön. On se vaan usein hyvä, että on tällainen hamsteri, niin ei tarvitse aina lähteä kaupoille.

Sormenpäät ja silmät oli koetuksella tätä virkatessa, oli se sen verran tiukkaa vääntämistä pienellä koukulla. Onneksi lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Ohjetta sovelsin jonkun verran loppukerroksilla, jotta sain pitsistä sopivan kokoisen valmiina olleeseen kukkarolukkoon. Alkuperäisessä ohjeessä kuvio on usempia kerroksia, vaikka muistaakseni lukko on aika saman kokoinen. Olisko siis pitänyt virkata vieläkin ohuemmalla langalla ja koukulla? Ei. :)


Ohje: Pouch by Hobby Hobbyre, kirjasta Hurmaavat pitsit
Lanka: Novita Virkkauslanka, valkoinen, 15g
Koukku: 1.25mm
Muuta: Ommeltava kukkarolukko, leveys 10cm

Ompelin pussukan sisäpuolelle kaksinkertaisen vuorin ohuesta valkoisesta puuvillasta. Aika jämäkkä pussukasta tuli silti ja lukon kiinni ompelussa riitti myös vääntämistä. Joskus pitää kyllä kokeilla sitä, että laittaa reikien kohdalle aina pienen helmen ja palaa samasta reiästä takaisin. Tähän se olisi voinut myös sopiva, jos olisi löytynyt kivat helmet, eikä pussukka olisi ollut niin paksu lukon kohdalta.


Kun sain tämän pussukan pitsit valmiiksi, aloin virkkaamaan seuraavaa samanlaista. Langaksi valisin mustan :D Jostain syystä se projekti jäi innokkaan alun jälkeen odottamaan uutta tarmoa ja varmaan sitä kevätauringon kirkkauttakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...