keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Joulun hetkiä

Tänä jouluna panostin jouluruoissa vain ja ainoastaan makeaan puoleen. Onneksi joulun ruoat eivät olleet vain mun vastuulla, joten saatiin syödäksemme muutakin kuin makeaa.

Pinterest on syyllinen näihinkin molempiin pipareihin. Lumihiutaleet ja joulupallot onnistuivat paremmin kuin osasin toivoa. Pelkäsin ottaneeni liian kunnianhimoisen projektin, mutta onnistuin yksinkertaistamaan koristelut ja pikeeri toimi. Pikeeriohjeet on Kinuskikissalta. Kokeilin alkuun Mansikkamäen pikeeriä, mutta se ei sopinut mun välineille ja otteelle. Siitä tuli aivan liian tönkköä. Tulin hankkineeksi viimein myös kunnon pursotinpussin ja tylliä. Ehkäpä syy on niissä, että homma toimi. Kyllästyin ainaiseen minigrip-pussien saumojen pettämiseen ja epätasaiseen jälkeen. Näitä voisi tehdä vaikka ensi joulunakin. 

Alunperin mun ei ollut tarkoitus tehdä täksi jouluksi myös näitä nalleja, mutta sattumalta löysin Stokkalta täydellisen muotin ja muistin samantien Pinterestistä nämä nallet. Pakko oli siis kokeilla niitäkin. Kädet pysyi muuten kaikki paistossa asennossaan, vaikka olin pelännyt nallejen levittävän kuumuudessa epätoivoisesti käsiään.

Nämä jouluiset tonttupurkit tein jo viime vuonna, mutta tuunailin tänä vuonna paremmiksi, kun löysin pienempiä joulupalloja. Viime vuonna tonttupoika ei mahtunut suunniteltuun purkkiinsa, koska pallot oli liian suuria. Idea on alunperin Talo ja Koti -lehdestä. Näistä on tullut mun ehdottomat joulun suosikkikoristeet. Harmi vain, että katajainen keinu pitää vuosittain uusia. Mutta on se kuitenkin sen arvoista.


Joulukortteihin olen perinteisesti panostanut. Tykkään antaa mielummin itse tehdyn kuin valmiina ostetun kortin. Alla muutamia tänä vuonna lähetettyjä.


Ylläolevassa kuvassa on myös yksi tuotos messuhankinnoista. Nimittäin tuo lasihimmelipallo. Se meni vanhemmille lahjaksi. Ostin pari pussia hopeisia putkia ajatuksena keksiä sopiva malli sitten jostain. Mallin etsintä osoittautui yllättävän hankalaksi, sillä putket olivat kaikki saman mittaisia, eikä lasisia voi itse pätkiä, paitsi vahingossa. Ilman ohjetta lähdin kokeilemaan tuollaista palloa. Lähdin yrityksissäni laittamaan hiukan liikaa putkia pallon keskelle, vaikka idea oli muuten oikeilla jäljillä. Onneksi ystävältä löytyi sattumalta ohje ja sain vinkin parempaan aloitukseen. Himmelistä tuli kaunis ja on oikeasti isompi kuin kuvassa näyttää. Tekeminen oli kuitenkin todella hankalaa, koska putki oli sisältä niin pieni. Kerään voimia seuraaviin. Materiaaleja kun riittää ja paikkakin olisi valmiina.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...