keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Japan Sleeves -neulepusero

Mulle iski pitkästä aikaa hirveä halu neuloa itselle neulepusero, kun näin tämän ihanan Jojin mallin Ravelryssä, vai olikohan se niin, että joku linkkasi sen syksyllä johonkin fb-ryhmään. Joka tapauksessa tykästyin heti.



Ohje; Japan Sleeves by Joji Locatelli
Lanka: Cascade Heritage Silk vaaleanharmaa (5660) 202g ja Heritage Sock tummanharmaa (5631) 119g
Puikot: 3.5mm (resoreissa 2.5mm)
Koko: M
Muutokset ohjeeseen: Tykkään kierretyin silmukoin neulotusta resorista, joten neuloin sekä oikeat ja nurjat resoreissa kiertäen. Hihojen resorissa kerroksia on enemmän kuin ohjeessa. Päättelyt joustavalla päättelyllä.



Neulominen alkoi noista hihan pitseistä, jotka muuten on musta aivan äärettömän kauniit! Kaavion seuraaminen oli alkuun todella haasteellista, sillä kavennuksia piti muistaa tehdä myös nurjalla ja niin että kääntyvät oikeaan suuntaan. Otin avuksi värikynät.



Pitsien reunoista poimittiin seuraavaksi silmukat ja siitä sitten lähdettiin hihoja myötäillen neulomaan lyhennetyin kerroksin puseroa ylhäältä alaspäin. Jossain kohtaa homma näytti tältä ja otin kuvan muistoksi kaaoksesta. Taisi olla parhaillaan neljät pyöröpuikot työssä kiinni :) Lyhennetyt kerrokset ovat koukuttavia ja homma eteni nopeasti...


...kunnes tuli suoran helman vuoro. Mikä voisi olla sen tylsempää kuin neuloa pelkkää oikeaa 42cm. Väri vaihtui sentään 2 kerroksen välein. Homma jäi kuitenkin jouluun asti muiden projektien jalkoihin, kunnes aaton jälkeen löytyi uusi into ja pusero valmistui muutamassa päivässä.


Vaikka muoto oli mitä mielenkiintoisin ja sovittaminen kesken työn vaikeaa, lopputulos on hyvä. Istuu päälle ihmeen hyvin. Tykkään myös värivalinnastani, vaikka olinkin siinä kovin tylsä päätyessäni samoihin väreihin kuin ohjeen mallikuvassa. Lanka sentään oli eri. Pusero tuntuu kivan pehmoiselta ja mukavalta yllä. Toivottavasti tälle ei kuitenkaan käy kuin muille villaneuleille, että niitä tulee käytettyä vain kerran vuodessa, koska ovat niin lämpimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...