tiistai 10. kesäkuuta 2014

Cladonia-huivi

Jääkiekon mm-kisojen ajaksi piti keksiä jotakin helppoa neulottavaa. Kiekkoneuleeksi valikoitui tänä vuonna ihanainen Cladonia-huivi, jossa alkuosa on sileää neuletta ja siksi näppärää neulottavaa teeveetä katsellessa. Aloitin neulomisen jo Suomen ensimmäistä peliä edeltävänä päivänä, sillä ihan viime hetkeen asti kuvittelin Suomen pelaavan jo perjantaina. Järkytys oli suuri, kun tajusin, ettei peli alkanutkaan minuutin vaan vuorokauden kuluttua. :D Siihen pettymykseen auttoi vain Cladonian aloittaminen. Onneksi olin kerinyt langat valmiiksi peliä varten.


Lanka: Cascade Heritage silk, lt gray 65g ja Cascade Heritage sock, mustard 45g
Puikot: 4.0mm lace (itselle muistiin: mun käsialalla paras koko heritagelle)Ihastuin ohjeen laatijan omien huivien väreihin. Ihana keltainen ja vaaleanharmaa - jälleen. Vaikka juurikin nämä värit olivart pyörineet lankakorini pinnalla, ennen ollut ajatellut yhdistää niitä. Enää en käsitä miksi, mutta mielestäni ne eivät vaan sopineet keskenään, ainakaan kahdestaan. Nähdessäni valmiin huivin vastaavilla väreillä olin kuitenkin täysin myyty :)

Ja ai että, miten ne sopii myös meidän sisustukseen tällä hetkellä!Alkuun tuntui, että huivin lisäykset tehdään ihan typerissä kohdissa koko matkan huivin keskellä. Alun jälkeen päätinkin, että jos teen toisen huivin tällä ohjeella, niin varmasti lisään perinteisesti reunoissa ja keskimmäisen silmukan molemmin puolin. Mutta huivin valmistuttua olen muuttanut mieleni tässäkin asiassa. Lisäykset näyttävät nimittäin erittäin hyviltä ja huivin muoto on kiva.Tuon reunapitsin malli on todella kaunis. Se on jotenkin erilainen kuin useimmissa neulomissani huiveissa. En tiedä, miksi olin tämän huivin suhteen jotenkin niin skeptinen, vaikka tykkäsin jo mallihuivin kuvasta ja väreistä. Suunnittelin nimittäin alussa, etten tekisi keltaista reunaa, kuten ohjeessa. Jotenkin se tuntui liian rimpsumaiselta. Mutta niin vaan tein kuitenkin ja tykkään siitäkin todella kovasti :)

Ihana huivi, kaunis malli, suosikkivärit, suosikkilanka ja mukavaa neulottavaa! Tätä tulee varmasti pidettyä. Ja saatanpa joskus neuloa toisenkin samanlaisen.

En ole aiemmin törmännyt Kirsten Kapurin ohjeisiin ainakaan tiedostaen, mutta nyt ihastuin niihin kovasti. Ja jotenkin tämän huivin myötä päädyin huomaamaan, että juuri oli alkamassa myös saman suunnittelijan mysteerihuivineulonta. Koska mysteerihuivin ensimmäinen osuus napsastaisi sähköpostiin kesälomani ensimmäisenä päivänä, päätin lähteä ensimmäistä kertaa mukaan mysteeriohjeeseen. Kaksi osuutta on jo neulottu ja ensi sunnuntaina sähköpostiin tulee vasta lisää. Sitä odotellessa on jo toinenkin huivi puikoilla. Mutta niistä lisää myöhemmin :)

1 kommentti:

  1. Aivan ihana huivi! Ostin myös itse tuon ohjeen Ravelrystä, mutta vielä noviisina neulojana tuon pitsiosuuden tajuaminen ja suomentaminen tekee tästä huivista kaukana siintävän haaveen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...