sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Paperihelmiä

Innostuin eilen illalla tekemään paperihelmiä ensimmäistä kertaa. Leikkelin almanakasta ja aikakauslehdistä paperileikkurilla suikaleita, jotka ovat leveämmästä päästä noin 1,5 senttiä ja kapeammasta noin 0,5 senttiä. En sen enempiä mittaillut niitä vaan leikkelin summamutikassa, mutta aika tasaisia niistä tuli. 


   


Testailin ensin vain yksinkertaisella paperilla, mutta totesin, että helmistä tulee pullukampi, jos käyttää kaksinkertaista paperia. Sinertäviin helmiin käytin vain yksinkertaisen suikaleen aikakauslehden sivua, mutta värikkäämmissä helmissä on vähän paksumpaa paperia olevan almanakan sivun alla samankokoinen suikale ohuempaa aikakauslehden sivua. Leikkelin molemmat kerrokset leikkurilla päällekkäin, joten alempi suikale ei näy alta, eikä sen värillä siten ole edes väriä.


   


Kieputtelin helmet metallisen suikkapuikon ympärille. Laitoin erikeeperiä alkuun ja loppuun. Jossain ohjeissa kyllä ehdotettiin, että koko suikale pitäisi kastella liimaan, mutta musta se on vähän liikaa. Lakkasin helmet lopuksi vielä yhdellä kerroksella decoupage-lakkaa. Tuntuvat pysyvän ihan näinkin. 

Valitsin mielestäni aika ohuen sukkapuikon helmien kieputtamiseen, mutta silti joihinkin helmiin tuli turhan suuri reikä. Alle 2 millin puikko olis siis varmaan paras. Helmen sopiva reiän koko riippuu tietysti siitä, minkälaisia helmiä koruun aikoo seuraavaksi laittaa. Alla olevissa koruissa mustien siemenhelmien halkaisija on 4 milliä. 3 millin helmet menivät liian helposti paperihelmien sisälle. Onneksi varastoista löytyi näitä suurempiakin.


Kaulakoru almanakan kuvista.


Rannekoru yhdestä aikakauslehden sivusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...