lauantai 4. helmikuuta 2012

Nyppyhuiveja

Mulla ei ollut vielä ainuttakaan tuubihuivia, joten tilanne piti korjata. Naisella ei voi koskaan olla liikaa huiveja, paitsi ehkä mieheni mielestä. Lanka löytyi kaapista heti, mutten meinannut millään keksiä, minkälaisen tuubihuivin tekisin. Palmikkoa, pitsiä vai mitä. Ratkaisu lojui lopulta ihan vieressä. Torkkupeitto mukaan ja peilille. Siinä sitten tovin kääntelin, vääntelin ja peilailin - ja lopulta päädyin tällaiseen. Aaltoja ja nyppyjä.

Ensimmäinen nyppyhuivi. 

Ensimmäinen tuubihuivi poiki heti tilaustyön. Sama malli, mutta lankana Novitan Kelo. Sen verran muhkea tuli, että varmasti lämmittää :)

Toinen nyppyhuivi.

Vaikka huiveja pitää olla monta, niin yksi on silti ylitse muiden. Pari vuotta sitten virkkasin pitsisen palahuivin, josta tuli mun ehdoton suosikki. Päivästä toiseen se vaan päätyy kaulaan. Ehkä uusi tuubihuivi viimein haastaa sen. Tai sitten ei. Pitsikukkapalojen ohje löytyi Suuri käsityö -lehdestä muutaman vuoden takaa. Tosin siinä näitä kukkapaloja ei ollut tarkoitettu huiviin, vaan pitsityynyyn. Koska halusin tehdä paloista kolmiohuivin, piti ohjetta soveltaa ja tehdä yläreunaan puolikkaita paloja. Huivissa on kaikkiaan 28 neliötä ja 8 kolmiota. Lankana muistaakseni Gjestalin Sildre.

Nyppyjä ja pitsikukkapaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...