tiistai 31. tammikuuta 2017

Kehyskukkaroita

Irrottauduin syksyllä muutamaksi illaksi vauva-arjesta ja kävin paikallisen kansalaisopiston nipsukukkarokurssilla. Olen pitkään haaveillut oppivani tekemään näitä kehyskukkaroita ja ajattelin, että tuolta kurssilta saisin parhaat niksit. 


Näiden pussukoiden kaavoihin jätettiin väljyyttä ja yläreunaa poimutettiin liimattaessa hieman. Poimutuksen saa parhaiten aikaan ihan vaan parsinneulalla kangasta siirtelemällä heti liimaamisen jälkeen. Poimutus antaa juuri sopivasti tilaa pussukkaan. Alla olevasta kuvasta näkyy, ettei kaava ole lopulta paljoa kehystä leveämpi.


Näppärä niksi on jättää kääntöaukko kehyksen alle. Kääntöaukko sulkeutuu samalla kun tikkaa reunasta napakan ennen liimausta.


Jos kangas oli kovin ohutta puuvillaa, niin ompelin aluksi päällikankaan nurjalle ohuen vanun. Se ryhdistää pussia kivasti. Etenkin tuossa alla olevassa pussissa, johon ompelin pohjan, vanu auttaa pussia pysymään myös pystyssä.


Tuo alla oleva kangas oli todella ohutta trikoota, mutta halusin siitä silti ehdottomasti pussukan. Niinpä vahvistin sen ensin tukikankaalla.


Näiden pussukoiden teko on kyllä todella koukuttavaa. Liimaaminen on se ainoa inhottava vaihe, mutta onneksi sekin sujuu joka pussukan kohdalla paremmin. Käytin Gütermannin tekstiililiimaa, joka on siis kaksikomponenttiliimaa, joka on kyllä tosi jämäkkää ja hyvää tavaraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...