lauantai 3. syyskuuta 2016

Virkatut hedelmälohkot

Virkkailin kesän aikana kasan hedelmälohkoja. Idean ja ohjeen löysin Prinsessajuttuja-blogista. Näitä oli tosi helppo ja nopea virkkailla - tän hetken tärkeimmät käsityön kriteerit siis täyttyi. Kaikkien lähtökohtana on ympyrä, joka taitetaan ennen viimeistä kerrosta kahtia ja viimeisellä kerroksella virkataan reunat yhteen. Väliin laitoin täytteeksi valkoisen fleece-ympyrän. Ohjeet oli erittäin hyvät ja kuvat selkeät, joten näissä onnistuu aloittelijakin.LankaNovitan Kotiväki keltainen, oranssi, lime ja punainen, Hjertegarnin Diamond Cotton tummanruskea ja Cotton nr.8 tummanvihreä
Koukku: 2.5mmKiivin ja vesimelonin mustat kirjailut tein ympyröihin ennen taittamista. Sitruuna- ja appelsiinilohkot sen sijaan kirjailin valkoisella vasta ihan lopuksi. Vinkki: Jos hoksaa jättää uloimman valkoisen kerroksen päätyttyä pitkän langanpään, pääse hiukan vähemmällä langanpäättelyllä. Tosin näissä voi muutenkin oikoa langanpäättelyssä ja tehdä vaikka solmuja sisäpuolelle. Ei niitä sieltä kukaan näe, jos ei ihan massiivisia möttejä solmi ;)Pinterestiä selaillessa vastaan tuli myös muita samalla idealla toteutettuja hedelmiä. Aika kivalta näyttivät omenalohkotkin: valkoinen ympyrä, punainen reunus ja pari ruskeaa siementä erikseen langalla. Niitä voisi joskus tehdä myös, mutta tästä maljasta riittää hedelmiä hetkeksi.

Samalla idealla voisi helposti toteuttaa myös vaikka lasinalusia tai patalappuja - jättää vaan ympyrän lopuksi taittamatta. Tai miksei patalapussa voisi taittaakin ja täyttää kuumuudelta paremmin suojaavaksi.

2 kommenttia:

 1. Nämä ovat tosi kivan näköisiä!:) virkkasitko ympyrän spiraalina vai ihan "tasaisena" ympyränä, kuinka paksulla koukulla ja langalla? Voisin innostua näitä tekemään, mutta olen vasta aloitteleva virkkaaja joten omat sovellukset on vielä hakusessa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät! Mäkin tykkään näistä :) En virkannut spiraalina, vaan suljin aina jokaisen kerroksen piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen silmukkaan. Lankana mulla oli mm. Novitan Kotiväki ja koukkuna 2.5mm. Innostu ihmeessä tekemään. Nämä on siis tehty ihan perusympyränä, joka sitten taitetaan vaan kahtia. Netistä löytyy paljon ohjeita ja youtubesta videoita ympyrän virkkaamisesta, joten niistä löydät varmasti apua. Itse löysin ohjeen Prinsessajuttuja-blogista, joten kannattaa käydä sielläkin kurkkaamassa. Siellä on kuvia työvaiheistakin.

   http://prinsessajuttu.blogspot.fi/2015/09/virkatut-hedelmalohkot-ohje.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...