perjantai 18. syyskuuta 2015

Virkattu torkkupeitto sateenkaaren väreissä


En mä mitään torkkupeittoa ollut kyllä aikeissa tehdä, mutta niin siinä vaan taas kävi. Vastaan tuli sen verran upea torkkupeitto-ohje, että hetkessä olin raahannut varastosta kaikki 7 veljekset olohuoneeseen ja suunnittelin jo värien järjestyksiä. Ja kohta oli langat siistissä rivissä ja aloitussilmukat virkattu.

Lanka: Novita 7 veljestä, yhteensä lähes 1900g eli noin 13 kerän verran, värejä tosin enemmän
Koukku: 4.0 mm
Koko: 139cm x 182cm



Oikeastaan tällainen väri-iloittelu ei ole edes yhtään mua. Harvoin olen silti niin nopeasti ohjeen löydettyäni aloittanut työtä. En tiedä inspiroiko mua tällä kertaa eniten juuri se värikylläisyys vai se, että tähän peittoon saisi upotettua hillittömän määrän kaappiin kertyneitä lankoja vai houkuttelivatko ehkä erilaiset virkkausmallit. Sanoisin, että ehkä ne kaikki yhdessä. 

Tässä kohtaa lienee viimein paikallaan tunnustaa, etten selvinnyt pelkillä jämillä. Tummanharmaata oli ehdottomasti saatava lisää ja yhden kerän sahramin väristä päätin ostaa. Näistäkin muutamasta kerästä huolimatta lankaa kului varastoista kivasti. Vaan miksei se tyhjä tila näy missään. Lankakaappi on edelleen pullollaan.

Lopulta tämä peitto ei ollut väreineen niin hallitsematon kaaos kuin alkuun saattaa näyttää, sillä tummanharmaa tasapainottaa väleissä juuri sopivasti. Ja luonnossa tämä näyttää väreineen kyllä paremmalta kuin kuvissa. Ehkä mussa ei olisi itsessä riittänyt uskallus vaihtaa sekä väriä että virkkausmallia näin tiheään tahtiin. Siksi olikin hyvä, että joku oli päättänyt värit ja mallit valmiiksi. Värejä toki sovelsin, koska jämillä mentiin, mutta pyrin siihen, että valinnat olisivat lähellä ohjeen sävyjä. Valkoinen joukossa oli mulle liikaa, joten sen jätin kokonaan pois.

Seiskaveljesvaraston tuhoamisen lisäksi parasta oli kyllä se, että tässä tuli kokeiltua ja opittua monta uutta virkkausmallia. Muutama vuosi sitten tuli neulottua vähän vastaava peitto erilaisilla neulemalleilla. Se on alusta loppuun itse suunniteltu ja siksi myöskin vähän hillitympi :) Nyt löytyy sitten myös tämä vähän räväkämpi versio virkattuna. Ei tartte enää kävellä edes kirjahyllylle, kun tarttee keksiä joku neule- tai virkkausmalli vaan voi tutkia suoraan torkkupeitosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...