perjantai 21. elokuuta 2015

Splendid!

Facebookin virkkaus-ryhmässä tuli vastaan kerrassaan ihana virkatun maton ohje. Voisiko mallilla olla enää osuvampi nimi kuin Splendid eli loistava ja suuremmoinen. Virkkausinto oli päällä, joten piti heti päästä kokeilemaan. Mattoprojektin sijaan päädyin ohueen puuvillalankaan ja pidin siis projektin kohtuullisen kokoisena, ihme kyllä.


Ohje: Splendid by Patricia Kristofferssen (mallin Ravelry-linkki, joka ei sisällä ohjetta)
Lanka: Hjertegarn Diamond cotton 8/4, 48g
Koukku: 2.5mm

Kyseinen malli tuntuu olevan kovin suosittu ja ohje pahasti kiven alla. Itse löysin ohjeen suomeksi käännettynä fb:n Vilkasta virkkausta -ryhmän tiedostoista. Ohjeesta olisi kyllä muutama sananen sanottavana. Olin kuitenkin tyytyväinen, että sain ohjeen käsiini, joten jätetään mutinat epäselvistä kohdista sikseen. Virkkaaminen onnistui joka tapauksessa, vaikka lanka meinasinkin loppua kesken ja jouduin soveltamaan viimeiset kerrokset. Alkuperäinen ohje ei siis näytä ulommaisilta kerroksiltaan aivan tältä.

Löysin myös lopulta portugalinkielisen ohjeen, jossa on ohje kaaviona. Malli eroaa muutamassa kohdassa hieman suomenkielisestä käännöksestä, mutta jos tykkää virkata kaavioiden avulla, niin tällä pärjää varmasti kielestä huolimatta.

Halkaisijaltaan tästä tuli vajaat 30cm. Vielä en tiedä, minne "pikkuliina" päätyy. Ehkä pitää ommella uusi laukku ja kiinnittää liina siihen koristeeksi. Vois tulla kyllä itse asiassa aika kiva!2 kommenttia:

  1. Hei! Kauniin työn olet tehnyt! Mä en pääse kuin kolmannelle kerrokselle tuon sanallisen ohjeen avulla :( Onko sinulla mitään muistikuvaa mistä tuo kuvallinen ohje löytyi? Koitan googlettaa muttei vaan löydy...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kehuista! :) Sanallinen ohje oli mustakin kovin sekava ja kaavio tosiaan selkeytti hommaa kummasti, vaikka kieli ei ollutkaan hallussa. Mulla on tossa tekstissa linkki kaavioon, mutta noi linkit on vähän huomaamattomia. Eli jos klikkaat toiseksi alimmaisesta kappaleesta kohtaa, jossa puhutaan kaaviosta, päädyt oikealle sivulle. Tai sitten tässä on osoite suoraan: http://www.eurofios.com.br/blog/receita-tapete-russo-marsala/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...