keskiviikko 8. elokuuta 2012

Pari tekniikkaa kankaan koristelemiseksi

Kokeilu 1:

Hankin jo useampi vuosi sitten joiltain messuilta Serivärin Aqua Trans -pastaa ja kultaista foliota, joilla voi tehdä kankaaseen kiiltäväpintaisia kuvioita. Ideana siis on, että haluttu kuvio painetaan kankaalle ensin pastalla ja sitten folio asetetaan painetun alueen päälle ja kuvio siirretään siitä silittämällä. 

Seulassa ei ollut sopivaa kuviota, joten päätin kokeilla painamista ääriviivatarran avulla. Tarran osat pysyivät pastan levittämisen aikana aika huonosti paikoillaan, jotten lopputuloksesta ei tullut kovin siisti. Kuvio siirtyi kuitenkin silittämällä hyvin ja pinnasta tuli todella kauniin kiiltävä. Kokeilu 2:

Viime syksyn käsityömessuilta hankin puolestaan Ki-Signin kimaltelevia tekstiilifolioita. Niissä ideana on, että arkeista leikataan halutun muotoisia kuvioita ja ne kiinnitetään kankaaseen silittämällä. Kuvioiden leikkaaminen vaati aikamoista tarkkuutta, sillä materiaali oli yllättävän paksua. Muuten tekniikka on edellistä helpompi ja lopputuloksesta tulee helpommin siisti. 


   


Ostin mustaa, hopeaa ja valkoista, kuten vasemman puoleisesta kuvasta näkyy. Toistaiseksi mysteeri kuitenkin on, miksi valkoinen muuttui oudon vihreäksi silittämisen jälkeen. Epäilen, että silitin liian pitkään. Liikkeellä oli hyvin säästäväinen testailija, sillä leikkasin isoimmista palloista, jotka nekin ovat aika pieniä, sisältä pienempiä palloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...