sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pehmoisia ystäviä

Pari vuotta sitten Suuri käsityö -lehdessä oli ohjeet hellyyttäviin pehmoeläimiin. Innostuin ohjeista jo tuolloin ja etsin ohjeissa käytettyä Sirdarin Snuggly Snowflake dk -lankaa, muttei sitä tuntunut löytyvän mistään. Korvaavina vaihtoehtoina löysin Novitan ruskeaa Palmaa ja Järbo garnin Mikroa. Mikro ja Palma ovat keskenään keskenään, ja Sirdarin lankaan verrattuna, kovin erilaisia, sillä on Mikro on paljon paksumpaa kuin Palma. Hankin langat, mutta projekti jäi. Joululomalla viimein kaivoin langat ja ohjeen esille. 



Ja sain aikaiseksi tällaisen hauvelin:



Ruskeat osat neuloin suurimmaksi osaksi ohjeen mukaan, sillä Palma on melko lähellä ohjeen lankaa. Valkoiset osat sen sijaan sovelsin muihin kappaleisiin sopiviksi. Aivan karmeaa neulottavaa muuten tuo Mikro. Ei tee enää mieli neuloa sillä. Palmaa sen sijaan oli ihan ok neuloa. 

Ihan kiva ja suloinen koira, mutta jotenkin jäi silti kalvamaan, kun lopputulos ei näyttänyt siltä, mitä toivoin. Tältä hauvelin olisi siis pitänyt näyttää.

Siispä lähdin uudestaan metsästämään oikeaa lankaa - tällä kertaa netistä. Ja löytyihän sitä. Ei tosin Suomesta oikeissa väreissä. Niinpä päätin tilata oikeita lankoja englantilaisesta Little lamb wool -verkkokaupasta. Eihän sieltä asti tietystikään voinut tilata vain paria kerää, vaan piti hankkia samalla langat koiraan ja pupuun. 


Ylärivissä koiraa varten 3x 631 ja 1x 642.
Alarivissä pupua varten 3x 630 ja 1x 644.

Vaaleanpunainen ei ollut yhtä hempeää kuin ohjeen pupussa, muttei se sentään niin pahalta näytä kuin sävykartassa. Postista saapui siis positiivinen yllätys. Huomasin heti tilauksen lähettämisen jälkeen, että Ravelryssä moni oli kommentoinut, ettei 1 kerä beigeä riittänyt ohjeenmukaisesti koiraan. Ajattelin, että jos ei riitä, niin sitten sovelletaan... tai tilataan lisää lankoja :) Voitte vaan arvata, kumman vaihtoehdon valitsin, kun pupulta puuttui lankojen loppuessa kokonaan toinen korva ja häntä. Tietysti. Tein uuden tilauksen :) Pupuun tarvittiin siis kaikkiaan 2 kerää punaista ja 4 kerää valkoista. 




Olin jo unohtanut koiran neulomiseen jälkeen, miten kova homma tällaisen pehmoeläimen neulomisessa on. Projektin venyminen ei siis johtunut pelkästään siitä, että langat loppui välillä kesken. Langan laatu nimittäin hidastaa huomattavasti neulomista ja kerrosten paperille/muistiin merkitseminen on välillä todella rasittavaa. Kerrosten laskeminen neulomisen jälkeen on lähes mahdotonta. Onneksi lopputulos oli kuitenkin tällä kertaa ihana! Täytyy kylläkin pitää pieni - tai vähän pidempi - tauko ennen kuin beiget langat muuttuvat koiraksi. Sain uutta tilausta tehdessäni hillittyä itseni, enkä tilannut lisäkeriä koiraa varten. Pitää siis alusta lähtien pienentää koiran kokoa. Toisaalta koiran korvat ovat melkoisesti pienemmät, joten lanka ei lopu yhtä pahasti kesken. 



             
Pupu näyttää aikalailla siltä, miltä oli tarkoitus. Pupulla on ihanan isot korvat ja suloinen häntäpallero. Kasvojen tekeminen oli kuitenkin yllättävän haastavaa tälläkin kerralla. Ohjeen mukaan pupun piti näyttää tältä. Nyt kun meillä on pupu, niin pääsiäinen saa tulla :)




2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...